Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak panierowany w słonych paluszkach

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 sztuka
paluszki słone 1 garść
jajko 1 sztuka
mąka krupczatka 2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak panierowany w słonych paluszkach

Filety oczyszczamy, kroimy na kotlety, doprawiamy solą i pieprzem.
Paluszki rozgniatamy. Kurczaka panierujemy w mące, jajku i paluszkach.
Smażymy na rozgrzanym oleju lub pieczemy 20 minut w 200'.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DOROTA/PATI197799 25.09.2012 15:17
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak