Przepis i sposób przygotowania na: KURCZAK ORIENTALNY Z MAKARONEM I WARZYWAMI
2.Warzywa obieramy i kroimy w słupki tak.ok.3cm i dodajemy do mięsa,podsmażamy aż zmiękną/nie długo kilka minut.
3.Przesuwamy to na brzeg woka a w puste miejsce wbijamy całe jajko a gdy się tylko zetnie to łączymy z resztą składników.
4.Wszystkie przyprawy mieszamy w miseczce i dosypujemy do woka.
5.Kostkę drobiową rozpuszczamy w 1/4 szklance ciepłej wody i dolewamy do warzyw i mięsa w woku.
6.Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie przecedzamy i jeszcze raz ciepły dodajemy do woka lekko podsmażając jescze tak aby wszystko połączyło się.
7.Wykładmy gotowe danie na talerze i dekorujemy paseczkami zielonego pora wtedy ma orientalny wygląd.
8.Gdy wyjdzie za gęste dolewamy odrobinę wody.