Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak marynowany w herbacie z truskawką, melonem i zielonym pieprzem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

herbata 3 saszetki
noga z kurczaka 1 sztuka
oliwa 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak marynowany w herbacie z truskawką, melonem i zielonym pieprzem

Zaparzyłam w jednej szklance 3 saszetki herbaty, odstawiłam do ostygnięcia. Gdy herbata ostygła wlałam ja do miski, dorzuciłam łyżeczkę soli morskiej i włożyłam do niej nogę z kurczaka. Marynowałam w lodówce przez całą noc. Na drugi dzień przełożyłam kurczaka do naczynia żaroodpornego, skropiłam kurczaka trochę oliwą i włożyłam do nagrzanego piekarnika na 200 stopni, na około godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 04.10.2012 09:29
świetny pomysł na ciekawe połączenie smaków
gosia561 03.10.2012 23:54
ciekawe zestawienie
treonina 03.10.2012 23:37
w herbacie!? super pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak