Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak duszony z późno letnimi warzywam

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś kurczaka 1 szt
cebula 1 szt
pomidory 3 szt
cukinia
papryka
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak duszony z późno letnimi warzywam

Cebule obieramy, siekamy drobno i szklimy na oleju. Mięso kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w kawałki, podsmażamy z cebulą. Pomidory parzymy wrzątkiem, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i dodajemy do garnka z mięsem i cebulą. Cukinię myjemy, kroimy w kostkę, dodajemy do garnka. Paprykę oczyszczamy, kroimy w kostke i równiez dodajemy. Dusimy pod przykrywka wszystko przez 20 min. Przyprawiamy do smaku sola, pieprzem, słodką papryka i ziołami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 24.02.2014 16:49
dziekuje :)
Jusiaa 20.02.2014 12:59
Bardzo apetyczne :)
dorota20w 23.08.2013 18:56
dziękuję :)
lee-aa 23.08.2013 18:37
cały urok tkwi w prostocie :) super
sanielcia 23.08.2013 17:59
Bardzo apetycznie wygląda
owca441 23.08.2013 17:15
fajny sposób
Aleksandra/Olcia 23.08.2013 16:25
apetyczne mniam
dorota20w 23.08.2013 15:54
dziękuję :)
Krzysztof15 23.08.2013 15:47
bardzo smaczne
Marta11 23.08.2013 15:46
calkiem smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak