Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak cacciatore

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

nogi z kurczaka 4 sztuki
czosnek 3 ząbki
cebula 1 sztuka
pieczarki 8 sztuk
rozmaryn 1 gałązka
boczek wędzony 100 gram
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
oliwki czarne 8 sztuk
batat 2 sztuki
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
oliwa 3 łyżki
wino czerwone wytrawne 100 ml
pomidory w puszce 1 sztuka
sól do smaku 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak cacciatore

Kurczaka natrzyj solą i obsmaż na patelni. Włóż do naczynia żaroodpornego.
Na tej samej patelni podsmaż pokrojony w kostki boczek oraz posiekaną w piórka cebulę. Dodaj pieczarki i czosnek, smaż kolejne kilka min. Wlej wino i pomidory, oliwki dopraw solą i ziołami. Bataty obierz i pokrój w kostkę. Dodaj do kurczaka.
Przelej zawartość do naczynia żaroodpornego zalewając usmażonego kurczaka. Duś do miękkości, około 60 min. 190 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 11.10.2016 20:38
świetnie się prezentuje
Mniam 11.10.2016 11:17
Jaki super dobór składników.
Patrycja33 11.10.2016 00:13
ciekawy pomysl na obiad =)
Renataj 10.10.2016 21:47
Apetyczny pomysł na rodzinny obiad:)
MonikaW 10.10.2016 21:45
fajne danie
Edith85 10.10.2016 20:33
Super wygląda
magdow 10.10.2016 20:30
fajna propozycja ;]
Joanna Kryla 10.10.2016 19:56
Pyszne danie:)
Marta1986 10.10.2016 18:57
bardzo smaczne
bertpvd 10.10.2016 18:43
pyszny kurczak
Stenka 10.10.2016 17:40
ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak