Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki ryżowe Zewy

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Takie kulki to super przekąska. Jeśli mamy ugotowany ryż to przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę. Szybko i smacznie!

Składniki:

ryż ugotowany 2 szklanki
kukurydza w puszce 200 gramów
pomidory suszone 6 sztuk
papryka czerwona 0,5 sztuki
rukola 2 garście
kiełki rzodkiewki 1 garść
cebula 1 sztuka
serek śmietankowy naturalny 150 gramów
majonez 1 łyżka
Musztarda czosnkowa Prymat 1 łyżka
Musztarda kremska Prymat 1 łyżeczka
Sól morska jodowana Prymat w młynku 2 szczypty
Pieprz kolorowy Prymat w młynku 2 szczypty

Porada

Cebula ma być mała, a papryka mała jedna lub pół dużej.

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki ryżowe Zewy

Cebulę i pomidory pokroić w kostkę. Połowę rukoli pokroić, a połowę ułożyć na talerzu. Kukurydzę odcedzić.

Wszystkie składniki umieścić w misce i dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić na 10 minut, a potem formować kulki. Gotowe kulki układać na rukoli. Kulki gotowe, smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak