Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kukurydza czosnkowa po włosku

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kukurydza cukrowa 5 kolb
czosnek 2 ząbki
oliwa 2-3 łyżki
masło świeże
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kukurydza czosnkowa po włosku

Kolby kukurydzy obrać z osłonek, umyć i przeciąć w poprzek na połówki.
W dużym garnku zagotować wodę, nie solić! Do wrzątku włożyć kukurydzę i gotować ok. 7 minut.

W tym czasie na patelni lekko rozgrzać oliwę, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i chwilę razem smażyć nie rumieniąc.
Ugotowaną kukurydzę odsączyć z wody i przełożyć na patelnię - potrząsać patelnią, aby kolby z każdej strony były obtoczone w oliwie i czosnku.

Gotowe kukurydze przełożyć na półmisek i na każdej ułożyć wiórki zimnego masła. Całość osolić do smaku.

Podawać od razu po przygotowaniu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Android 18.07.2016 17:41
Zawsze jemy tylko z solą musimy takiej spróbować
bertpvd 17.07.2016 10:25
uwielbiam kukurydzę w takim wydaniu :)
Habibi 16.07.2016 20:59
Ostatnio właśnie taką najchętniej się zajadam :)
tobi1989 16.07.2016 20:29
Super pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak