Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kubusiowe ciasto Irenki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 3 szt
mąka 3 łyżki
cukier puder 3 łyżki
sól
Kubuś zielony 700 ml
budyń śmietankowy 2 opakowania
śmietana kremówka 500 ml
galaretka cytrynowa 2 opakowania
delicje 1,5 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Kubusiowe ciasto Irenki

Kroki postępowania

1
Biszkopt: żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno z odrobiną soli. Zmniejszyć obroty i dosypać cukier pudrem. Następnie wymieszać z przesianą mąką. Na końcu dodać żółtka. Ciasto wlać do blaszki i piec około 35 minut w temp. 180 C
Krok 1 - Kubusiowe ciasto Irenki foto
2
Budynie przygotować na Kubusiu, zagotować i ostudzić. Rozsmarować na wystudzonym biszkopcie
Krok 2 - Kubusiowe ciasto Irenki foto
3
Na masie ułożyć Delicje
Krok 3 - Kubusiowe ciasto Irenki foto
4
Galaretki przygotować w 400 ml wody i ostudzić. Kremówkę ubić i połączyć z galaretką. Śmietanę wyłożyć na Delicje. Posypać wiórkami czekoladowymi i wstawić do lodówki.
Krok 4 - Kubusiowe ciasto Irenki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 31.05.2014 19:57
bardzo lubię "kubusiowe" ciasta
Aannkaa82 10.04.2013 21:26
Lubię takie Kubusiowe ciacha, tylko ja zazwyczaj robię na pomarańczowym (chodzi o kolor) Kubusiu. A zielony to taki ładny kolor.
wyattearp 14.02.2013 11:21
SUPER
Wiesława1 13.02.2013 12:36
super
gosia56 13.02.2013 11:50
pycha
paulina2157 13.02.2013 11:21
lubię to ciasto
kupiska 13.02.2013 11:17
Ale ładny efekt koncowy...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak