Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik z posmakiem grzybowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion drobiowy 1 l
kasza jęczmienna 10 dag
ziemniaki 2 szt
marchew 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 3 szt
sól do smaku
przyprawa w płynie do smaku
natka pietruszki do dekoracji
grzyby suszone 8 szt
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik z posmakiem grzybowym

Ziemniaki i marchew obieramy ze skórek i kroimy w kostkę. Bulion wlewamy do garnka dodajemy ziemniaki, marchew, kaszę jęczmienną, liście laurowe, ziele angielskie i suszone grzyby, solimy. Wszystko gotujemy, aż będzie miękkie. Wtedy doprawiamy do smaku mielonym pieprzem, przyprawą w płynie tzw. i jeśli jeszcze trzeba solą. Mieszamy. Natkę pietruszki drobno siekamy i posypujemy nią zupę wlana na talerze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eMMe 25.02.2014 21:41
Moja ulubiona zupka:)
patryska76 25.02.2014 16:06
Pyszna zupka ;-)
jowant 25.02.2014 15:18
szybki i smaczny :)
magduś83 25.02.2014 15:11
Droga w mojej kuchni lubię.. ja przyznam szczerze, że lubię od nie dawna jak byłam mała to jej nie znosiłam :)
w mojej kuchni 25.02.2014 15:02
tez taki lubię
2milutka 25.02.2014 14:29
fajny przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak