Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik z pieczarkami i ziemniakmi

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 3 szt
seler naciowy 1 kawałek
marchewka 1 szt
pieczarki 20 dag
udko od kurczaka
ziele angielskie
masło 1 łyżka
kasza jęczmienna 1 perłowa

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik z pieczarkami i ziemniakmi

Do garnka z woda wkładamy opłukane udko ,liść laurowy , ziele angielskie i łyżeczkę przyprawy uniwersalnej. Gotujemy ok 15 min. Następnie wsypujemy kaszę. Ziemniaki kroimy w kosteczkę dodajemy do zupki. Marchewkę obieramy ścieramy na tarce i dodajemy do zupy. Gotujemy dalej zupkę. Pieczarki i seler naciowy kroimy w plasterki i podsmażamy na maśle dodajemy do zupy. Gotujemy jeszcze z 10 min. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia35 31.07.2013 09:21
smaczna zupka
idealme 31.07.2013 09:00
moja ulubiona zupa!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak