Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik z pęczaku z grochem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza pęczak 1/2 szklanki
groch 3/4 szklanki/łuskany
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
ziemniaki 4 szt
cebula biała 1 szt
tłuszcz 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat
sól do smaku
ziele angielskie do smaku
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik z pęczaku z grochem

Wykonanie:
Groch namoczyć, następnie gotować razem z pęczakiem . Dodać włoszczyznę, ziemniaki, przyprawy, sól do smaku i ugotować do miękkości. Pokrojoną cebulę zeszklić na tłuszczu, dodać do zupy i posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 04.09.2016 13:58
Ciekawe skladniki dodano
agaK. 14.10.2015 22:47
Zachęcająco wygląda, lubię kiedy w zupie pływa dużo dodatków.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak