Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KRUCHY MIODOWIEC Z MASĄ BUDYNIOWĄ

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka pszenna 3 szkl
jajko 4 szt
margaryna 1 szt
miód 250 g
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
masa
margaryna 1 szt
budyń śmietankowy 2 szt
mleko 2 szkl
cukier 6 łyżek
DODATKOWO:
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: KRUCHY MIODOWIEC Z MASĄ BUDYNIOWĄ

Kroki postępowania

1
Z podanych składników zagniatamy ciasto, dzielimy na dwie części i pieczemy w blaszce wyłożonej papierem na złoty kolor.
Krok 1 - KRUCHY MIODOWIEC Z MASĄ BUDYNIOWĄ foto
2
Z podanych składników gotujemy budyń, studzimy . Margarynę rozwiercamy i stopniowo dodając budyń ucieramy gładką masę.
Krok 2 - KRUCHY MIODOWIEC Z MASĄ BUDYNIOWĄ foto
3
Kiedy placki ostygną przekładamy masą budyniową drugim przykrywamy w miarę możliwości dociskamy i posypujemy cukrem pudrem.
Proste a smaczne!!!!!!
Krok 3 - KRUCHY MIODOWIEC Z MASĄ BUDYNIOWĄ foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 31.01.2014 07:24
Pyszne ciacho :)
AGNIESZKA144 06.01.2014 11:43
fajne ciasto
gosia561 05.01.2014 23:09
doskonałe ciasto
Karolcia12 05.01.2014 22:19
ciasto prezentuje się smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak