Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kRUCHE MALINOWE Z PIANKĄ

mic
2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 75 dag
margaryna 20 dag
cukier 3/4 szklanki
smalec 1/2 kostki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
maliny świeże 6 SZKLANEK
cukier DO SMAKU

Przepis i sposób przygotowania na: kRUCHE MALINOWE Z PIANKĄ

Kroki postępowania

1
Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem przez sitko. Wbijamy żółtka jaja. Następnie dodajemy margarynę i smalec pokrojone. Sikamy nożem. Dodajemy cukier.Ciasto zagniatamy by miało jendolita konsystencję, ew. podsypujemy mąką. Gdyby zdarzyłą się sytuacja ze ciasto nie chciało sie zagnieść dodajemy odrobinę oleju. Ciasto dzielimy na 2 części. wkładamy do lodówki.

Maliny: oczyszczone przekładamy do garnka. Przesmażamy je. Następnie oddzielamy sok od malin. Wykładamy je na wyłożoną 1/2 część ciasta znajdująca się na duzej blaszce posypanej bułką tartą.
Krok 1 - kRUCHE MALINOWE  Z PIANKĄ foto
2
Białka ze szczyptą soli obijamy na pianę.
Krok 2 - kRUCHE MALINOWE  Z PIANKĄ foto
3
wylewamypianę na maliny.
Krok 3 - kRUCHE MALINOWE  Z PIANKĄ foto
4
wygładzamy ją.
Krok 4 - kRUCHE MALINOWE  Z PIANKĄ foto
5
drugą część ciasta ściermy na tarce.
Krok 5 - kRUCHE MALINOWE  Z PIANKĄ foto
6
przykrywamy nim całą piankę.
Krok 6 - kRUCHE MALINOWE  Z PIANKĄ foto
7
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w temp 180 stopni.
Krok 7 - kRUCHE MALINOWE  Z PIANKĄ foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 11.09.2013 12:02
wyglada bosko
cukiereczek 13.08.2013 17:11
lubię to :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak