Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche ciasto rabarbarowe z kruszonką

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

masło 15 dag
mąka 2 szkl
żółtko jajek 3 szt
cukier puder 1/2 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kwaśna śmietana 1 łyżka

Kruszonka

masło 2,5 łyżki
mąka 1/2 szkl
cukier 1/2 szkl

Dodatkowo

rabarbar 40 dag
cukier waniliowy 2 op
cynamon 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasto rabarbarowe z kruszonką

Kroki postępowania

1
Ciasto: Mąkę przesiewam na stolnicę i łączę z masłem. Dodaję pozostałe składniki i zagniatam ciasto.
Krok 1 - Kruche ciasto rabarbarowe z kruszonką foto
2
Ciasto rozwałkowuję i wykładam nim spód oraz brzegi tortownicy o średnicy 24 cm.
Krok 2 - Kruche ciasto rabarbarowe z kruszonką foto
3
Rabarbar kroję na mniejsze kawałki. Wykładam na ciasto. Rabarbar posypuję cukrem waniliowym oraz cynamonem.
Krok 3 - Kruche ciasto rabarbarowe z kruszonką foto
4
Kruszonka: Z masła, mąki i cukru zagniatam kruszonkę.
Krok 4 - Kruche ciasto rabarbarowe z kruszonką foto
5
Wierzch ciasta posypuję kruszonką. Ciasto piekę około 45 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 5 - Kruche ciasto rabarbarowe z kruszonką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 13.05.2016 19:42
smaczne ciasto
Agata3 27.05.2015 10:05
to ja poproszę kawałek:)
Malinka 27.05.2015 09:45
Takie ciasto z pewnością smakuje wybornie
gosia1988 26.05.2015 21:56
na pewno by mi smakowało
cooked 26.05.2015 21:41
jedno z moich ulubionych ;)
gosia56 26.05.2015 21:19
Super ciasto miałam niedawno podobne;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak