Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche ciasto mocno czekoladowe

3.0
(19)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 25 dag
cukier puder 12 dag
masło lub margaryna 15 dag
jajko 1 sztuka
kakao gorzkie 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasto mocno czekoladowe

Mąkę, cukier i kakao przesiać na stolnicę. Dodać pokrojone w kostkę masło i zagnieść ciasto.

Następnie dodajemy jajko i dobrze wyrabiamy ciasto. Jeżeli jest zbyt twarde dodajemy 1-2 łyżeczki wody. Nie zagniatamy zbyt długo, tylko do uzyskania jednolitego ciasta.

Tak przygotowane ciasto odkładamy do lodówki na 30 minut.

Po tym czasie ciasto wyjmujemy z lodówki i stosujemy jako bazę do tart, babeczek, mini tart (tartelettes), jako spód do serników lub w każdy inny sposób.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 07.10.2013 21:19
to coś dla mnie, lubię takie
martyna94 17.06.2013 13:51
Fajny i prosty przepis, mało składników. Dzisiaj je zrobię :)
Lampencjo 14.06.2013 01:51
super ciacha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak