Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche ciasteczka z jabłkami i kremem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 150 gram
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
cukier 1 łyżka
margaryna 25 gram
mleko 50 ml
jabłka 2 sztuki
cynamon 1 łyżeczka
woda 250 ml
cukier do farszu 70 gram
kremówka 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasteczka z jabłkami i kremem

Wymieszaj w misce mąkę,margarynę,proszek do pieczenia,cukier, mleko i sól.
Ciasto rozwałkuj i wytnij koła.Piecz około 15 min w 220*C. Jabłka obierz i pokrój w plasterki. Gotuj razem z wodą,cukrem i cynamonem aż jabłka będą miękkie. Śmietankę ubij. Po wystudzeniu ciasteczek przełóż kremówką i jabłkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 25.10.2012 18:16
Ładnie wyglądają.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak