Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche ciasteczka "Widelce"

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 4 ugotowane
mąka pszenna 2,5 szkl
margaryna 250 g
ocet 10 % 2 łyżki
cukier 1/2 szkl
cukier puder do posypania

Porada

Z tej porcji wychodzi 50 ciasteczek

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasteczka "Widelce"

Margarynę utrzeć na puch z cukrem i przetartymi przez sitko żółtkami, na koniec dodać ocet. Mąkę przesiać, zagnieść z utartą masą, schłodzić pół godziny w lodówce. Z ciasta formować kulki wielkości żółtka jaja i spłaszczać widelcem. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub lekko natłuszczonej, piec w temperaturze 175*C ok. 15 minut. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

benka 23.01.2017 18:34
Dziękuję :)
Grazyna0211 22.01.2017 17:00
super ciasteczka
Madzai 22.01.2017 16:21
Proste a pyszne
mirosława4 22.01.2017 16:13
apetyczne !
agnieszka214 22.01.2017 15:11
Pyszne chrupiące ciasteczka
Krystyna32 22.01.2017 14:07
bardzo apetyczne
Malinka 22.01.2017 14:03
Idealne ciasteczka do niedzielnej kawki :)
Marta1986 22.01.2017 13:49
pyszne mniam
tobi1989 22.01.2017 13:21
Ciekawy przepis :)
Małgorzata92 22.01.2017 13:02
Fajny pomysł :)
Futka 22.01.2017 12:38
Bardzo smakowite ciasteczka :)
cukiereczek 22.01.2017 11:47
delikatne,kruche,smaczne
dodi 22.01.2017 11:19
pysznie wyglądaja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak