Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche babeczki z musem dyniowym

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 30 dag
masło 20 dag
cukier 10 dag
jajko 1 sztuka
śmietana 18 proc 1 łyżka
sól szczypta

Nadzienie

puree z dyni 300 ml
serek śmietankowy 3 łyżki
jajko 2 sztuki
miód prawdziwy 3 łyżki
budyń śmietankowy 2 łyżki
cynamon Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche babeczki z musem dyniowym

Kroki postępowania

1
Ciasto: Mąkę mieszamy z pokrojonym zimnym masłem, wsypujemy cukier, dodajemy żółtko oraz śmietanę i szczyptę soli, mieszamy. Zagniatamy na gładką masę, wstawiamy na 20 minut do lodówki
Krok 1 - Kruche babeczki z musem dyniowym foto
2
po czym wałkujemy na niezbyt cienkie ciasto.Metalowe foremki do babeczek wylepiamy rozwałkowanym ciastem, brzegi delikatnie odcinamy aby uzyskać równą powierzchnię.
Krok 2 - Kruche babeczki z musem dyniowym foto
3
Nadzienie: Jajka ubijamy na puszystą pianę , wlewamy miód, dodajemy serek, szczyptę cynamonu, budyń,oraz puree z dyni,
Krok 3 - Kruche babeczki z musem dyniowym foto
4
całość miksujemy na gładką płynną masę,rozlewamy po równo na kruchy spód babeczek, wstawiamy do nagrzanego do 180*c piekarnika i pieczemy około 35-40 minut-do zrumienienia. Zimne babeczki dekorujemy lukrem i perełkami.
Krok 4 - Kruche babeczki z musem dyniowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 23.10.2015 08:06
ale pyszności :)
aginaa 22.10.2015 13:26
smaczny deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak