Przepis i sposób przygotowania na: Kruche babeczki z kremem kawowym
Ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować i wycinać z niego krążki. Krążkami wylepiać foremki do babeczek. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200°C. Piec 15 – 20 minut. Ostudzić.
Mascarpone utrzeć na gładką masę z nutellą. Do masy dodać śmietanę ubitą na sztywno z dodatkiem cukru pudru, rozpuszczoną gorzką czekoladę, espresso oraz likier kawowy. Przygotowanym kremem napełnić kruche babeczki. Wstawić do lodówki na 3 godziny.
Czekoladę połamać na mniejsze kawałki. Przełożyć do szklanki żaroodpornej. Do czekolady dodać śmietanę. Wstawić do mikrofali i podgrzewać do czasu, aż składniki się połączą. Babeczki udekorować przygotowaną polewą i malinami.