Przepis i sposób przygotowania na: Kruche babeczki z budyniem
Kroki postępowania
W czasie, kiedy ciasto odpoczywa, należy przygotować budyń według przepisu na opakowaniu. Ja osobiście dodaję mniej mleka, by budyń był gęstszy. Po ugotowaniu musimy go dokładnie wystudzić. Kiedy budyń będzie stygł, warto posmarować foremki na babeczki.
Kiedy ciasto odpocznie dzielimy je na 2 porcje. Jedną z nich rozwałkujemy dość cienko. Następnie za pomocą np. szklanki wycinamy kółeczka, którymi oblepiamy foremki.
Następnie drugą porcję ciasta rozwałkowujemy na podobną grubość, co pierwszą i również wycinamy kółeczka. Wyciętymi kółeczkami zamykamy od góry nasze surowe babeczki.
Babeczki wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 15 minut w temp. 200°C. Przed podaniem posypujemy je delikatnie cukrem pudrem. I gotowe :)
Mnie wyszło z tej porcji 30 babeczek.
Smacznego :)