Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krówkowe ciasteczka

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Pyszne i proste ciasteczka.

Składniki:

Składniki na ciasteczka:

jajko 1 sztuka
margaryna 10 dag
cukier puder 3 łyżki
mąka tortowa 1 szklanka
proszek do pieczenia 0.5 łyżeczki

Dodatkowo:

polewa toffi 1 opakowanie
cukierki krówki 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Krówkowe ciasteczka

1. Najpierw margarynę, mąkę, cukier puder i proszek do pieczenia dajemy do miski.
2. Następnie margarynę z tymi składnikami rozcieramy opuszkami palców, aż powstaną małe grudki.
3. Dodajemy do tego jajko i zagniatamy ciasto.
4. Z ciasta formujemy kuleczki i rozpłaszczamy je.
5. Układamy na blaszce i pieczemy przez 25 minut w 180 stopniach.
6. Upieczone ciasteczka odstawiamy do ostygnięcia.
7. Następnie gotową polewę krówkową przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Smarujemy nią ciasteczka.
8. Krówki rozdrabniamy i posypujemy nią ciasteczka. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak