Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krówki na gorzkiej czekoladzie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada gorzka 200 gram
kremówka 100 ml
glukoza 100 g
cukier 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Krówki na gorzkiej czekoladzie

Zagotować śmietankę, cukier i glukozę. Po momencie zawrzenia gotować jeszcze 3 minuty, ciągle mieszając. Potem zdjąć z ognia, dorzucić połamaną na kostki czekoladę, mieszać aż do jej rozpuszczenia i energicznie ubić trzepaczką albo zmiksować. Przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia lub silikonowych foremek. Odłożyć do zastygnięcia na 2- 3 godziny (w temperaturze pokojowej) lub na 30 minut do lodówki. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak