Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z kapustą, pieczarkami i papryką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

naleśniki 7 sztuk
kapusta kiszona 400 g
pieczarki 100 g
cebula 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
olej do smażenia
sól i pieprz do smaku
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżka

Panierka

jajko 3 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat ok. 150 g

Dodatkowo

olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z kapustą, pieczarkami i papryką

Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na podgrzanym oleju, po czym dodajemy pokrojone w plastry pieczarki i dusimy, aż będą miękkie.

Następnie dodajemy pokrojoną w małe kostki paprykę i pokrojoną kapustę kiszoną i podsmażamy przez ok. 10 minut w razie potrzeby dolewając trochę oleju. Na koniec doprawiamy solą, pieprzem i lubczykiem.

Tak przygotowany farsz wykładamy na naleśniki, rozkładając równomiernie. Dwa boki naleśnika składamy do środka, następnie zwijamy w rulon.

Krokiety panierujemy w roztrzepanych jajkach i bułce tartej.

Smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak