Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowy kalafor z pieprzem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 2 szt
bulion warzywny 1,5 l
mleko 1 szkalnka
masło 1 łyżka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowy kalafor z pieprzem

Kalafior myjemy i dzielimy na różyczki. W garnku rozpuszczamy masło i podsmażamy na nim różyczki kalafiora. Zalewamy rosołem wymieszanym z mlekiem. Gotujemy około 10-12 minut. Kilka ładnych kawałków kalafiora zostawiamy do dekoracji. Resztę miksujemy na gładką, aksamitna masę. Doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kloruś 09.01.2017 19:19
bardzo dziękuję za miłe słowa!
Malinka 09.01.2017 10:31
Na pewno apetyczna zupka!
jan_mag 09.01.2017 10:03
Super smaki :)
Ola1984 09.01.2017 06:57
Idealne połączenie pyszna pożywna zupka :)
ilka01 09.01.2017 00:45
super przepis :)
Franciszek 09.01.2017 00:39
doba zupa
ewelinapac 08.01.2017 20:56
Pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak