Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KREM Z PIETRUSZKI

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pietruszka 1 kg
cebula biała 3 szt
bulion warzywny 1 litr
olej z pestek winogron 3 łyżki
Pieprz biały mielony Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: KREM Z PIETRUSZKI

Cebulę obieram, siekam i szklę na rozgrzanym oleju w garnku.
Pietruszkę obieram i kroję w plasterki. Wrzucam do cebuli,
zalewam bulionem i gotuję do miękkości warzyw.
Następie całą zawartość garnka dokładnie miksuję przy pomocy
blendera na krem. Doprawiam gałką muszkatołową i pieprzem.

Podaję z kilkoma kroplami oleju lnianego i listkiem bazylii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 08.06.2014 21:24
ciekawy krem:)
pestka 03.06.2014 09:18
bardzo ciekawa propozycja
Edith85 03.05.2014 13:51
bardzo lubię słodki smak pietruszki :) jak dla mnie rewelacyjny przepis, który na pewno wykorzystam :)
Joannasz3190 03.05.2014 13:06
Ciekawy pomysł :)
2milutka 03.05.2014 12:02
smakował by mi!
brioszka 03.05.2014 11:56
wygląda smakowicie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak