Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z grzybów leśnych

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzyby leśne 500 gram
pietruszka 1 sztuka
marchewka 2 sztuki
seler 0,5 sztuki
ziele angielskie
pieprz
por
kostka rosołowa
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z grzybów leśnych

Kroki postępowania

1
Na wstępie należy wyczyścić i pokroić w kostkę świeże grzyby z lasu. Następnie obieramy marchew, pietruszkę, seler oraz pora i kroimy na mniejsze kawałki.
Krok 1 - Krem z grzybów leśnych foto
2
Grzyby i obrane warzywa przekładamy do garnka i zalewamy ok 2,5 L wody dodajemy kostkę rosołową , ziele angielskie, liść laurowy oraz sól i pieprz do smaku. Nie możemy zapomnieć o cebuli bo krem nam wyjdzie gorzki.
Krok 2 - Krem z grzybów leśnych foto
3
Gotujemy aż do miękkości grzybów i miksujemy blenderem.
Krok 3 - Krem z grzybów leśnych foto
4
Na końcu należy dodać 2 łyżki jogurtu naturalnego dla smaku i gotowe. Smacznego
Krok 4 - Krem z grzybów leśnych foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 23.01.2014 12:18
moja najlepsza zupa :-)
Bernadeta1 16.07.2013 17:08
takiego nie jadłam,super
fotoviderek 07.05.2013 07:05
Pyszny, pachnący krem :)
Lukrecja29 03.01.2013 07:57
Slinka pociekła... pyszności...
babajaga1969 31.12.2012 10:42
fajny krem grzybowy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak