Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KREM Z CUKINII Z TWAROŻKIEM NA EKO MISECZKACH

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 szt
marchew 2 szt
pietruszka 2 szt
seler naciowy 1 szt
mąka ziemniaczana 2 łyżki
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżka
tymianek 1 pęczek
pietruszka 1 pęczek
twarożek 100 (śmietankowy)
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: KREM Z CUKINII Z TWAROŻKIEM NA EKO MISECZKACH

Z marchwi, selera naciowego, pietruszki, soli i pieprzu gotujemy na małym ogniu wywar. W między czasie myjemy cukinię i ją obieramy ze skórki ( kilka kawałków skórki zostawiamy i drobno siekamy - wrzucamy do zupy dla koloru ).
Cukinię siekamy w kostkę i dodajemy do wywaru z warzyw. Gdy wszystko będzie już miękkie miksujemy blenderem i doprawiamy do smaku curry i przyprawami. Jeśli jest zbyt rzadka zagęszczamy mąką ziemniaczaną.

Podajemy w wydrążonych miseczkach z kawałków cukinii. Pamiętaj aby odciąć delikatnie dół naszych miseczek aby były bardziej stabilne :)

Z twarożku formujemy 2 łyżkami łezkę, którą obtaczamy w świeżych ziołach i delikatnie układamy na wierzchu zupy. Zupę skrapiamy kilkoma kroplami oliwy z oliwek.

Smacznego !

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak