Przepis i sposób przygotowania na: Krem z cukinii z batatowym julienne.
Kroki postępowania
Dodać tyle wywaru, aby zakryć warzywa i dusić pod przykryciem, aż cukinia będzie miękka.
Zawartość rondla zmiksować na krem. Dolać resztę wywaru lub wody.
cukinia | 40 dag |
batat | 20 dag |
cebula | 1 szt |
ząbki czosnku | 2 szt |
imbir starty | 1 cm |
Papryka słodka mielona Prymat | 1 łyżeczka |
oregano | 1 łyżeczka |
śmietana 18-procentowa | 100 ml |
wywar warzywny | 500 ml |
natka pietruszki | 1 łyżka |
olej | 3 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: