Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem waniliowy z malinami w cieście francuskim

3.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
serek homogenizowany 3
żółtko jajek 3
maliny świeże 300 g
cukier puder
kokilki 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Krem waniliowy z malinami w cieście francuskim

Serek homogenizowany utrzeć z żółtkami.
Ciasto francuskie przeciąć na 6 kwadratów, Wyłożyć ciastem kokilki, wykładając brzegi na zewnątrz.
Krem waniliowy wlać do środka deserków, do środka włożyć po kilka malin. Brzegi ciasta delikatnie posmarować białkiem.
Piec przez 15-17 min w temp 200 st z termoobiegiem.
Podawać na ciepło, posypane kopiasto świeżymi malinami i cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 13.11.2013 18:56
wspaniałe deserki :)
Gabi44 12.11.2013 15:36
Smaczne wspomnienie lata.Przynajmniej dla mnie.
ssylwiaa 11.11.2013 18:40
nie dość że super wygląda, to na pewno świetnie smakuje ;)
Łucja 11.11.2013 13:44
pięknie to wygląda :)
Olga_SK 11.11.2013 13:22
Ale smakowitości :)
Aleksandra/Olcia 11.11.2013 12:01
palce lizać mniam
Jolie 11.11.2013 11:45
prześliczne i bardzo apetyczne
Jusiaa 11.11.2013 11:44
Proste, a jakie pyszne :)
Moni_Wwo 11.11.2013 11:44
Wygląda super!!! :)
SylwiaMagdaSabin 11.11.2013 11:30
wspaniały krem
everay 11.11.2013 10:52
mniam mniam mniam
quatro 11.11.2013 10:48
Wyglądają przepysznie.
Paolcia 11.11.2013 10:42
mmmm pyszne :)
aniagdz 11.11.2013 10:34
wygląda świetnie! kradnę!
Sylwia26 11.11.2013 10:31
ale pyszności :)
brioszka 11.11.2013 10:29
pięknie wyglądają!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak