Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem maślano waniliowy

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masła 1 kostka
cukru pudru 3/4 szklanki
cukru waniliowego 1 opakowanie
esencji waniliowej 3 krople
mleko 2 szklanki
budyń waniliowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Krem maślano waniliowy

Masło w temperaturze pokojowej przełożyć do miski. Zmiksować z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i esencją waniliową na puszysta masę. 1,5 szklanki mleka zagotować. W połowie szklanki mleka wsypać budyń i rozrobić. Przelać do gotującego się mleka, energicznie mieszając. Budyń ostudzić. Następnie miksując dodawać po łyżce mleka aż do powstania jednolitej masy. Masę można od razu wykładać na ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Christopher 26.10.2013 23:16
A co z masą maślaną ?Wpisz ,że też trzeba dodawać po łyżce...Pewnie umknęło.
Pyszota 25.10.2013 15:15
Pyszny ;) można wykorzystać na wiele sposobów :)
doriblog 25.10.2013 15:04
mmm tylko brać łyżkę i jeść
Monika58 25.10.2013 15:03
smaczny do ciast

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak