Przepis i sposób przygotowania na: Krem Bawarski mocno czekoladowy
2. Żółtka ubijamy mocno z cukrem. Gorące mleko wlewamy stopniowo do żółtek. Przekładamy do garnka i ciągle mieszając ustawiamy jeszcze na kilka minut na ogniu.
3. Żelatynę mieszamy w niewielkiej ilości wody i zostawiamy na chwilę, a następnie przelewamy do ciepłego kremu, mieszamy.
4. Krem zostawiamy do ostygnięcia, mieszając co jakiś czas.
5. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, kiedy ostygnie mieszamy z kremem. Przykrywamy folią aluminiową i schładzamy w lodówce.
6. Kiedy krem zacznie się już ścinać na brzegach to ubijamy kremówkę i łączymy ją z kremem. Całość przekładamy do natłuszczonych foremek i schładzamy około 6 godzin.
Podajemy z mrożonymi owocami.