Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z mortadeli

5.0
(19)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Wiecie jak to jest, sentyment i mortadela dostępna w każdym sklepie? Nasze babcie i mamy ratowały nas tym, co było... Kotlety z mortadeli były dla nas traumą, jednak teraz chcieliśmy powrócić do dawnych smaków, do smaków z dzieciństwa.

Składniki:

mortadela 4 plastry
jajko 2 sztuki
mąka 0.5 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
mleko 50 mililitrów

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z mortadeli

Plastry mortadeli obtaczamy w mące.

Przekładamy do rozkłóconych jajek w mleku z dodatkiem soli i pieprzu.

Następnie obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Basiliana 17.12.2018 20:46
Smak dzieciństwa:) Ja akurat zawsze lubiłam te kotlety, obficie polane keczupem.
Bożena Matuszczyk 17.12.2018 19:52
To prawda ja często używam mortadeli chociaż wiem że dla niektórych to nie jest smaczna kiełbasa itd......

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak