Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z mortadeli
Plastry mortadeli obtaczamy w mące.
Przekładamy do rozkłóconych jajek w mleku z dodatkiem soli i pieprzu.
Następnie obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.
Wiecie jak to jest, sentyment i mortadela dostępna w każdym sklepie? Nasze babcie i mamy ratowały nas tym, co było... Kotlety z mortadeli były dla nas traumą, jednak teraz chcieliśmy powrócić do dawnych smaków, do smaków z dzieciństwa.
mortadela | 4 plastry |
jajko | 2 sztuki |
mąka | 0.5 szklanki |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 1 szklanka |
mleko | 50 mililitrów |
Plastry mortadeli obtaczamy w mące.
Przekładamy do rozkłóconych jajek w mleku z dodatkiem soli i pieprzu.
Następnie obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: