Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z boczniaków według Ankhi

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczniaki 20 dag
jajko 2 szt
mąka pszenna 1/2 szkl
Bułka tarta klasyczna Prymat 2/3 szkl
sos sojowy 1 łyżka
Czosnek suszony Prymat
pieprz
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z boczniaków według Ankhi

Boczniakom wycięłam trzony, przez które niewygodnie jest smażyć kotlety. Grzyby szybko opłukałam na durszlaku, a potem odsączyłam. Jajka wbiłam do miseczki, doprawiłam sosem sojowym, czosnkiem, pieprzem i solą. Do osobnych naczyń wsypałam mąkę i bułkę tartą (czasem mieszam bułkę ze zmielonymi płatkami owsianymi).
Boczniaki panierowałam najpierw w mące potem w jajku, a na końcu w bułce. Smażyłam na rumiano na rozgrzanym oleju. Podawałam z ziemniakami i innym dodatkiem warzywnym (surówka, buraczki)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andrej 05.03.2014 19:58
lubie takie
ada.la 05.03.2014 08:53
ciekawy przepis
sylwia_sl 05.03.2014 08:20
Bardzo lubię takie grzybowe kotlety
Czyki 05.03.2014 07:57
Pyszne takie a la schabowe:):):)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak