Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety wieprzowe w musztardowej panierce.

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt naturalny 100 ml
musztarda 4 łyżki
kotlety schabowe 4
mąka 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety wieprzowe w musztardowej panierce.

Kotlety rozbij cienko, oprósz solą i pieprzem.
Panieruj w mące- strzepując jej nadmiar.
W miseczce wymieszaj jogurt z musztardą.
Zanurzaj w mieszance jogurtu i musztardy, następnie panieruj w bułce tartej. Od razu radzę wam-lepiej smarować kotlety mieszanką musztardową przy pomocy pędzelka, przy zanurzaniu kotletów w "masie" czasem za dużo się jej nabiera.
Smaż na złotobrązowy kolor.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dragunia21 18.10.2013 10:22
smakowicie wygląda
Megg 17.10.2013 10:08
super smaczne takie kotleciki
Róża1 17.10.2013 07:08
wspaniały pomysł !! bardzo smaczne!!
Zdzisław 16.10.2013 21:05
smaczne danie
Misada 16.10.2013 21:02
fajne kotlety
Krzysiek3 16.10.2013 20:55
smakowite :)
Klisza 16.10.2013 20:48
zjadłabym :)
Simeo 16.10.2013 20:43
ciekawe połączenie
Iwka 16.10.2013 20:38
fajne połączenie
Silver Teaspoon 16.10.2013 20:35
super przepis
AnielskaSlodycz 16.10.2013 19:58
bardzo smaczne :)
Anna133 16.10.2013 19:46
takiej ejszcze nie robiłam
Luka Li 16.10.2013 19:40
Ciekawa ta panierka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak