Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety ryżowo-warzywne

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 woreczek
marchew 1
por (biała część) 1 kawałek
pietruszka korzeń
cebula biała
grysik 1 łyżka
jajko 1
ser żółty

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety ryżowo-warzywne

Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie. Pietruszkę i marchewkę można ugotować – ja użyłam warzyw z rosołu. Zetrzeć na tarce. Por drobno pokroić i sparzyć. Cebulę drobno pokroić. Ryż wymieszać z marchewką, pietruszką, porem, cebulą. Dodać jajko i grysik. Doprawić wolą i pieprzem według uznania. Wyrobić jednolitą masę i formować kulki. Smażyć na rozgrzanym oleju jak sznycle. Pod koniec smażenia na wierzch położyć plasterek żółtego sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak