Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mielone po białorusku

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 30 dag
mleko 1/2 szklanki
boczek wędzony 15 dag
masło 2 łyżki
czosnek 4 ząbki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone po białorusku

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Mięso zmielić, dodać masło, pokrojony w kostkę boczek, mleko, zmiażdżony czosnek i sól do smaku.
Krok 1 - Kotlety mielone po białorusku foto
2
Dokładnie wymieszać składniki.
Krok 2 - Kotlety mielone po białorusku foto
3
Formować kotlety i panierować w bułce tartej.
Krok 3 - Kotlety mielone po białorusku foto
4
Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.
Krok 4 - Kotlety mielone po białorusku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czyki 08.07.2015 19:36
Bardzo ciekawy pomysł, super muszę spróbować:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak