Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlet szwajcarski

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka duża 1 szt
masło 20 gram
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 1 szt
mąka do panierowania
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia
ser gouda 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: kotlet szwajcarski

Kroki postępowania

1
pierś z kurczaka umyć pokroić na części , rozbić posypać solą i pieprzem
Krok 1 - kotlet szwajcarski foto
2
Ser żółty i masełko pokroić w paski. Ja do każdego kotlecika dodałam po trzy kawałeczki sera i kawałeczek masełka
Krok 2 - kotlet szwajcarski foto
3
Kotlety zwinąć dość ciasno. Należy zwrócić uwagę, żeby ser żółty i masło nie wystawało na zewnątrz kotleta.
Krok 3 - kotlet szwajcarski foto
4
Panierować najpierw w mące , potem w rozkłóconym jajku ( z dodatkiem przypraw ) a na końcu w bułce. Smażyć w głębokim tłuszczu na wolnym ogniu.
Krok 4 - kotlet szwajcarski foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 22.10.2012 10:54
smacznie nadziane kotlety
irenka 23.09.2012 19:15
pyszny,lubię
Poison1988 23.09.2012 14:28
pysznie wygląda i za pewnie tak samo smakuje :)
artur7 23.09.2012 12:55
lubię taki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak