Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki ziemniaczane z wędzonym boczkiem
Sposób przygotowania
Usmażone kotleciki osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
ziemniaki ugotowane | 70 dag |
boczek wędzony | 15 dag |
cebula | 1 sztuka |
ser żółty | 15 dag |
czosnek | 1 ząbek |
szczypiorek posiekany | 1 pęczek |
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat | 1 łyżeczka |
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat | 1 łyżeczka |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1 szczypta |
jajko | 2 sztuki |
mąka pszenna | 0.5 szklanki |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 1 szklanka |
olej rzepakowy | 0.5 szklanki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: