Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z dorsza z sosem koperkowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szalotka 1
jajko 1
otręby owsiane 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia
filet z dorsza 60 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z dorsza z sosem koperkowym

Dorsza myję i osuszam ręcznikiem papierowym. Wyciągam ewentualne ości i wraz cebula i bułką mielę w maszynce do mięsa. Do zmielonych składników dodaje jajko i otręby oraz sól i pieprz. Dokładnie mieszam aby powstała zwarta masa. Formuję małe kotleciki, które obtaczam w bułce tartej i smażę na mocno rozgrzanej patelni przesmarowanej oliwą.
Podaję polane sosem koperkowym na bazie beszamelu, młodymi ziemniaczkami ze szczypiorkiem i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 17.06.2013 11:56
smaczna taka rybka
Janina 17.06.2013 08:02
Ciekawy przepis
msmors 17.06.2013 07:42
fajny przepis
LoLa 17.06.2013 06:59
super obiadek tylko zajadać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak