Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotleciki mielone w bazyliowej panierce

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

łopatka bez kości 1/2 kg
jajko 1 sztuka
bazylia świeża 4 listki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
bułka czerstwa 1 sztuka
cebula biała 1 sztuka
mleko 3,2% 1/2 szklanki

dodatkowo

Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
bazylia suszona 1 garść

do smażenia

Smalec wieprzowy do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: kotleciki mielone w bazyliowej panierce

Bułkę czerstwą namocz w mleku.
Bułkę tartą zmiksuj z suszoną bazylią .
Mięso pokrój na kawałki, cebulę podsmaż ,wszystko przepuść przez maszynkę ,dodaj odsączoną bułkę , jajko ,wyrób , dopraw solą i pieprzem. Z mięsa formuj kotleciki ,panieruj ,smaż na rozgrzanym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damiano
Damiano 28.02.2016 17:27
smaczne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak