Przepis i sposób przygotowania na: Kostka niebo-piekło
Kroki postępowania
Śmietanę (zostawiamy 4 łyżki), ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Dwie tabliczki ciemnej czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej razem z masłem. Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej razem z pozostałą od ubijania śmietaną. Żelatynę rozpuszczamy w 100 ml gorącej wody. Gdy ostygnie dodajemy do ubitej śmietany (dzielimy na dwie części). Do pierwszej połowy masy dodajemy białą czekoladę, natomiast do drugiej ciemną czekoladę. Pierwszą część placka układamy w blasze, nasączamy kawą, wykładamy krem ciemny. Układamy drugą część placka. Nasączamy herbatą, wykładamy masę białą.
Dekorujemy polewą wykonaną z roztopionego w kąpieli wodnej masła ze śmietaną i czekoladą. Posypujemy płatkami migdałowymi. Chłodzimy.