Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KOPERTY Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z FARSZEM A'LA PIZZA

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki podstawowe

ciasto francuskie 375 g
papryka czerwona mała
pieczarki 20 dag
cebula mała
Kabanosy wieprzowe Madej Wróbel 3
ser żółty kilka plastrów

Przyprawy i dodatki

ketchup pikantny
Papryka ostra mielona Prymat
sól
oregano
bazylia
Natka pietruszki suszona Prymat
masło łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: KOPERTY Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z FARSZEM A'LA PIZZA

Pieczarki i kabanosa kroję w plasterki, paprykę i cebulę w kostkę.
Wszystko podsmażam na maśle do wyparowania wody. Doprawiam papryką, solą, oregano i bazylią.
Ciasto tnę w kwadraty, smaruję ketchupem, na środku każdego układam farsz, a na nim po kawałku sera żółtego. Zwijam w koperty.
Koperty posypuję dosyć obficie pietruszką, piekę 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak