Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura z agrestu i suszonej figi

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

agrest
figi suszone
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura z agrestu i suszonej figi

Agrest obrać z szypułek i włożyć do garnka, dodać szklankę cukru, gotować do miękkości (ok. 45 minut).
W międzyczasie dodajemy figę suszoną pokrojoną w kostkę i gotujemy aż zmiękną. Następnie przekładamy do wyparzonych słoików i pasteryzujemy w kąpieli wodnej 20 minut. I gotowe! Pysznie smakują do lodów i naleśników:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 15.09.2013 12:43
bardzo ciekawa propozycja
carmen 11.07.2013 09:39
tego jeszcze nie próbowałam
lawenda 10.07.2013 22:21
bardzo lubię :)
votus 09.07.2013 13:56
wygląda super
carmen 07.07.2013 19:39
ciekawy przepis
Mniam 06.07.2013 16:09
Bardzo mi się podoba to połączenie smaków. super czapeczkę ma słoik:)
Monia 06.07.2013 15:41
Mmm wygląda smakowicie :)
Babciagramolka 06.07.2013 15:21
Słoiczek wyglada super. Smak konfitury figowej lubię - wyobrażam sobie że ta z agrestem bedzie smakować wyśmienicie.
Olga_SK 06.07.2013 14:54
To musi niesamowicie smakować w takim połączeniu!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak