Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura jeżynowo-borówkowa

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jeżyny 25 dag
borówka amerykańska 25 dag
cukier żelujący 1/2 kg
cytryna 1/2 sztuki
laska wanilii 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura jeżynowo-borówkowa

Jeżyny z borówką płuczemy, wsypujemy do rondla ,dodajemy wyciśnięty sok z cytryny, oraz wydrążone ziarenka z wanilii, doprowadzamy do wrzenia,następnie wsypujemy cukier trzcinowy żelujący, gotujemy mieszając 4-5 minut,gotową konfiturę rozlewamy do czystych wyparzonych słoiczków, zakręcamy , okręcamy w gruby koc, zostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Idealna do gofrów, ciast, naleśników.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 11.10.2015 14:19
pyszna konfitura
cukiereczek 11.10.2015 13:30
super przepis
Madzai 11.10.2015 12:14
Bardzo dobre
Motorek 11.10.2015 12:14
bardzo dobra konfitura

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak