Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kompot truskawkowy do soików

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

truskawki świeże 500 g
cukier 1 szkl
woda 3 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: kompot truskawkowy do soików

Truskawki myjmy, obieramy z szypułek. Wkładamy do słoików. Wodę z cukrem gotujemy. Zalewamy syropem truskawki. Zakręcamy słoiki. Pasteryzujemy: dno dużego garnka wykładamy gazetą lub ścierką i układamy słoiki. Zalewamy wodą do połowy wysokości słoików. Gotujemy około 15 minut. Czekamy aż ostygną i odwracamy do góry dnem aby zakrętki wklęsły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 26.06.2016 22:23
Świetny kompot
ben-ka 25.06.2016 09:11
Lubię taki kompot.
Wafelek2601 24.06.2016 18:28
Pyszny kompot
Wacław 24.06.2016 10:07
pyszne zapasy domowe :-)
MałaMi89 23.06.2016 23:56
Zrobiłam trochę w tym roku :)
IKrakowianka 23.06.2016 22:42
Bardzo dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak