Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot aroniowo- jabłkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

aronia 30 dag
cukier kryształ do smaku
Goździki całe Prymat 5 szt
jabłko 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot aroniowo- jabłkowy

Jabłka oskrobać i pokroić w ćwiartki. Zalać wodą,( około 3 litry) dodać goździki i gotować.
Aronię najlepiej przemrożoną( należy ją włożyć do zamrażalnika poprzedniego dnia) dosypać po kilku minutach. Posłodzić.
Wszystko razem gotować do miękkości jabłek.
Przed podaniem schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 14.05.2013 10:23
uwielbiam domowe kompoty!!
Ewa104 28.08.2012 21:21
Smaczny i zdrowy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak