Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowy wiórkowiec na herbatnikach
2 szklanki mleka nalezy zagotować z cukrem, cukrem waniliowym dodać rozmieszane obie mąki z żółtkami , i ugotować z tego budyń mieszając by nie zrobiły sie grudki.Odstawic do wystudzenia. Masło utrzeć dodając po łyżce wystudzonego budyniu.Dodac takze spirytus. Mase podzielic na 3 częśći .Do jednej dodać wórka w białym kolorze, do drugiej części dodac wiórka z kolorze zółtym, i do ostatniej części ( zostawiam troche więcej masy bo rózowa masa smaruje także i wierzch)dodać różowe wiórka. . Na blasze położyć warstwe herbatników i rozmarowac mase kokosową żółtą , potem na masie rozłozyc druga warstwe herbatników , rozmarowac mase z białymi wiórkami.Potem znowu rozłozyc herbatniki , mase biała , herbatniki i na wierzch rozsmarowąc pozostała mase różowa . Wierzch posypac wiórkami w kolorze rózowym. Odstawic do lodówki na cała noc.