Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowe faszerowane jajka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajka ugotowane na twardo 12 sztuk
majonez 6 łyżek
kurkuma 2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
koperek 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowe faszerowane jajka

Jaja obieramy ze skorupy tak, aby białka pozostały nie uszkodzone. Następnie kroimy wszystkie jaja na połówki i wyciągamy żółtka wrzucając po 8 połówek do trzech osobnych głębokich talerzy. Do każdego z talerzy dodajemy po dwie łyżki majonezu. Do miski pierwszej dodajemy czerwoną słodką paprykę, do drugiej kurkumę, do trzeciej posiekany koperek. Następnie składniki w każdej z misek bardzo dokładnie mieszamy na gładką masę rozgniatając dobrze żółtka, obowiązkowo osobnymi sztućcami. Wybieramy pierwszy kolor i umieszczamy go w ośmiu połówkach białek, na przykład szprycą do kremów tortowych. Podobnie postępujemy z kolorem drugim i trzecim. Jaja schładzamy minimum godzinę w lodówce przed spożyciem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 05.11.2015 14:41
fajne nadzienie.
Renataj 04.11.2015 22:10
Półmisek rozmaitości:)
halina17 04.11.2015 19:24
Lubię faszerowane jajka.
Wafelek2601 04.11.2015 19:16
Super wyglądają
Konczi 04.11.2015 19:02
prezentują się super :)
Bernadeta1 04.11.2015 17:58
lubię takie przekąski
agaK. 04.11.2015 15:47
Do wyboru do koloru, łatwiej dzieci zachęcić takim podaniem.
Benita 04.11.2015 15:46
Fajna, tęczowa przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak