Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowe ciasteczka z lukrem i marmoladą

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 150 gram
maragaryna 125 gram
żółtko jajek 2 sztuka
cukier puder 1 łyżka
białko 1 sztuka
cukier puder 100 gram
kolorowe barwniki szczypta
powidła śliwkowe

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowe ciasteczka z lukrem i marmoladą

Z mąki, margaryny, żółtek i i cukru pudru zagniatamy ciasto. Owijamy je w folię i odkładamy do zamrażarki.


W czasie gdy ciasto się chłodzi ubijamy na sztywną pianę białko a następnie mieszamy je z cukrem pudrem. Lukier rozlewamy do miseczek i "kolorujemy" szczyptą barwnika.

Ciasto rozwałkowujemy, wycinamy kieliszkiem kółka, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy lukrem.

Piekarnik rozgrzewamy do 180' i pieczemy ciasteczka ok. 10-12 minut.

Ciasteczka przekładamy marmoladą.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka 30.12.2012 12:48
cudownie kolorowe;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak