Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowe batoniki ryżowe

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1 łyżka
pianki Marshmallows 20 sztuk
ryż preparowany 2 szklanki
posypka cukrowa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowe batoniki ryżowe

Na patelni rozpuścić masło na małym ogniu i dodać pianki. Mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Uważać aby się nie przypaliło.
Gdy pianki się roztopiły, ściągnąć patelnię z ognia.
Dodać ryż i dobrze wymieszać.
Ciepłą miksturę wyłożyć na brytfannę, najlepiej na papierze do pieczenia.
Posypać kolorową posypką cukrową.
Kiedy przestygnie kroić w niewielkie prostokąty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mira85 21.01.2013 16:21
pyszności
Iwka 21.01.2013 15:49
super
Adrian3 21.01.2013 15:45
uwielbiam takie słodkości:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak